Ásotthalom-Mórahalom 2019. augusztus 9-10.

 NOHAdmin  |   2019. augusztus 26., hétfő  |   0
Ásotthalom, Mórahalom, 2019. augusztus 08-20.
Letölthető meghívó

 

2019. augusztus 9-10-én, Mórahalmon, Ásotthalmon és Szegeden tartotta meg a „Kultúra határok nélkül” programsorozat 11. műhelymunkáját a Nonprofit Hagyomány Alapítvány az EFOP-5.2.2-17-2017-00028 projekt keretében.

A műhelymunkán az Alapítvány képviselőin kívül Nyárád, Tárnok illetve az Összetartozunk Szövetség, a Nemzeti Együttműködési Közösség a nagyváradi BINCISZ, resicabányai Platanus Egyesület, a tóthfalui Szabó Dénes Egyesület és a tornyosi Ady Endre Művelődési Egyesület és több település és civil szervezet képviselői vettek részt és a két felvidéki határontúli együttműködő partner képviselőin kívül.

A műhelymunka az V. Identitás Tábor keretében, annak kezdeteként zajlott le.
Első napon az ásotthalmi szállás elfoglalása után Mórahalmon a Mini-Hungary Parkot nézték meg a résztvevők.

Délután a disszemináció keretében felvidékiek és az erdélyiek képviselői hasznos javaslatokkal segítették a további programok szervezését és feltárták az adott országokban tapasztalt lehetőségeket.

A délvidékiek elsősorban a magyar állam támogatásának szükségességét hangsúlyozták a lehetőségek kihasználásához.

Végül vacsora után a felvidéki Lőrincz Sarolta Aranka “Hétköznapi hazaszeretet” előadását tartotta meg.
Második napon délelőtt zajlott le a kerekasztal megbeszélés.

Baksa József projektmenedzser köszöntötte a résztvevőket, majd Orbán István alprojektvezető vázolta a következő két nap programját.

Szani Marianna szakmai vezető a 2019-es hosszú programról beszélt, az V. Identitás Táborról, melynek fővédnöke Dr. Áder János köztársasági elnök úr.

Baksa József projektmenedzser koordinálásával a résztvevők a műhelymunka keretében kerekasztal megbeszélésen elemezték a programot és az adaptálási lehetőségeket.

Ebéd után Szegeden Mihalik Kálmán emlékhelyét koszorúztuk meg, majd Szegeden városnézés és Hungarikum fesztivál volt a program része.

Este nagyon jó hangulatú kulturális esten vettek részt a megjelentek, ennek keretében hagyományos játékok is szerepeltek. Másnap indultak a résztvevők a délvidéki Tóthfaluba, amely a tábor következő központja volt, egy hétig, kirándulásokkal, előadásokkal, koncertekkel, fellépésekkel, kulturális műsorokkal.

Köszönjük a helyi szervezők csapatának nélkülözhetetlen segítségét és a Bedő Albert iskola támogató együttműködését.

Videók:

Galéria: